Nak Tau?

Tuesday, December 27, 2011

Nostalgia Cinta

"Masa lalu-Masih berlegar-Menghampiriku-Di waktu itu-Cinta kering dan layu
Berguguran ketandusan-Tanpa cahaya-Cinta yang luka-Jatuh kehampaan

Tak mungkin ku tempuhnya lagi-Segala kepahitan itu-Walaupun di masa ini
Masih ada ruang-ruang-Untuk cinta menyusur kembali

Sinaran matamu-Terisi cereka-Permainan asmara-Antara kita-Terbuka hatiku
Mencari sinar itu-Mungkin ku temui-Ku masih belum pasti

Ingin sendiri meniti hari-Mencari erti ke mana sepi-Nostalgia cinta suci"

Lirik lagu ni mengingatkan saya masa zaman kanak2 dulu.(kehkehkeh) Bila diingat cam kelakar plak. Actually dulu saya rajin cycling pusing satu taman n tak cukup ngan taman tu, taman2 lain pun saya redah jer. Setakat kene kejar anjing (phew! hampir digigit anjing kat situ-akan ku ingat sampai bila2), langgar lopak air dalam, redah kelapa sawit kat kawasan perumahan bawah, naik bukit tak larat nak kayuh(walaupun dah tukar gear)

Saya memang aktif cycling, coz dari kecik papa saya dah belikan beskal.. masa kecik naik beskal ada roda 3 kat belakang. Masa ni, kenangan yg saya tak bleh lupa kenkononnya saya nak cuba turun tangga sambil berbeskal.. hahaha... jatuh longkang n mata tercucuk mata lalang. (sampai skang orang dok ckp.."Eh mata ko ada tahi lalat la"



Pas tu dah besar skit... papa saya belikan BMX... bila ingat BMX teringat lak kat dendang, tora dan seangkatan ngannyer... Masa tu kat hadiah dari jajan tu.. benda bulat yg pasang kat tayar beskal. Bila Beskal gerak...'ketap..ketap..ketap..' bunyi nyer... (heheheh..penuh satu tayar beskal)

Bila dah terlebih besar skit.. saya ada mountain bike... tu pun cycling sengsorang jer sampailah pertengahan tahun..kenal ngan sorang kawan nih... dia dok taman lain... tapi saya suka cycling ngan dia.... masa ni dia suka berlagak ngan saya turun tangga dengan berbeskal (hahaha..dalam ati saya pun bleh wat... api wat2 tak tau) - masa darjah 5/6 saya lasak skit... wakil sekolah men bola jaring (Goal Shooter lagi tau!), bola keranjang, lompat tinggi dan pecut 100m... so setakat aksi turun tangga cam gitu kacang goreng jer....
Saya rajin cyling tapi kalo cyling ngan kawan saya tu.. tgk masa dia free sebab dia nak SPM.. saya pun PMR masa tu. Sampailah..hujung tahun/awal tahun masa jumpa kawan saya tu..dia kata pas nih dah tak bleh cycling sesama lagi..sebab dia nak sambung blajar.. Well... masa tu saya agak sedih gak sebab dah takder kawan nak cycling... Ingat lagi dia cakap ngan saya 'takpe, nanti dia akan call and tak lost contact'... tapi tu sume kata kosong jer... (sob..sob....) Takpelah... yang penting dia dah berjaya.....

Eh apa kaitan lagu kat atas ngan cite beskal? hahaha..ekcelli masa dia nak bergerak ke tempat belajar dia... saya sempat tgk dia tau.... (heheheh..semangat saya bangun ari tu)... umah dia jauh gak ar dari umah saya..masa dia tipon cakap nak gerak... saya siap2 n terus cycling ke kawasan umah dia.... penat oo... berpeluh2 plak tu..tapi saya x cakap pun nak kesana..hahaha... sya perhati dibalik pokok... tepi jalan.... dan saya nampak kete family dia kuar ke jalan besar..dan saya rasa tulah.... pandangan terakhir saya kat kawan saya tu..... dan saya tak sempat nak wish apa2, minta maap... dan lelain kat kawan berbeskal saya tu.....

Bila saya terdengar lagu ni... tetiba terbayang lak zaman dedulu masa musim cycling.... skang ni saya dah kurang berbeskal.... sebab saya lebih suka panjat gunung..... heheheh

Monday, December 19, 2011

Doa Buat Hati yang terluka dan TAK berapa luka

Ya Allah,
Bilamana aku masih mengingati si dia yang bukan milikku,
maka, bantulah aku untuk aku melupakan dirinya...

Andai ada kenangan antara kami yang mengikat diri,
maka lupuskanlah ia dari ingatanku..

Biarkan aku jauh dari dirinya, dan ikatlah diriku ini untuk
terus setia dengan kasihMU..

Hilangkan bayangan dia dari mindaku ini Ya Allah,
dan payungilah aku dengan rahmatMu,

Perindahkanlah lisanku ini untuk terus berzikir menyebut asma'Mu..
agar aku sentiasa selamat dengan CINTAMU...

Plaza Bukit Bintang

Pada 16 Dec 2011 (Jumaat) lepas saya dan team A&P Al-Ikhsan ke Plaza Bukit Bintang. Kami ke sana coz ada kerja yang nak dibuat. Hahaha, setiap kali opening besar-besaran saya telah diamanahkan tuk memantau projek ni dibantu dengan team2 yang lain. Memang best laa kawan2 sume.

Firstly kami ke ofis PUMA Malaysia yang terletak di Damansara. Amik2 gambar skit!

Yea.... terima kasih wat Puma sebab sponsor pakaian kami.

Gambar2 lagi....

Destinasi yang ditunggu... Plaza Bukit Bintang. Jammed teruk kat sini, sakit pale dibuatnyer.
Cam mana lah, penduduk sekitar sini leh sesuaikan diri ngan alam sekeliling yang buzy nih.

Ni pas kitorang cek in.. kitorang datang balik ke Bukit Bintang. Masa ni dah pukul 11 malam. Kat sini malam baru happening. Macam2 ada.... (Terpaksa parking keta tepi jalan... (tempat pejalan kaki)

Best lak.. memalam cam nih, shopping Mall kosong so..kitorang pun sempat berjimba2 kat situ.

Yang ni pula masa bos saya tgh tunjuk jalan.... (rehearsal memain), kat mana VIP nak pergi.

Ni lah Al-Ikhsan Bukit Bintang...

Dah ngantuk time ni.. Penat sangat...

Uik.... Gambar curi dari photographer kami... di salah sebuah kiosk.. Kami balik kul 3.00 pagi. Dan bangun semula pada pukul 6.00 pagi... bayangkanlah betapa ngantuknya saya masa ni

Ni port menginap saya ngan team...

Pagi Opening... kami orang first agaknya....

Konsep opening kali ini lebih kepada tradisional. Ada gamelan, zapin, silat istiadat, kompang Harimau Muda..

Doa ringkas dari ustaz...

Gambar lagi...

Sape ni?

Puma Friends

Adidas Ambassador - Nor Shahrul Idlan Talaha

Event kali ini sangat memenatkan compare ngan event opening si Sunway Pyramid. Tapi yg penting semua nya berjalan lancar. Setelah penat berjimba2 dan penat (sesat) mencari jalan pulang ke parking kereta.. kami pun bergerak balik...

Kemudian kami terpaksa menunggu hampir satu jam nak turun parking dari tingkat 6 ke bawah + jammed masa nak u-turn ke Sunway Pyramid sebab nak hantar sorang staff kat sana (nak temuntah saya dengan jammed kat KL nih!)

Sampai JB kul 1 pagi.... bayangkanlahhhhh...

Wednesday, December 14, 2011

Sekadar di Pinggiran

Entry khas kali ini bukanlah bermaksud mengeluh... cuma coretan hati dan perasaan (cewaah) untuk saya luahkan...

Ceritanya begini... ekceli, family saya ni bukanlah tergolong dalam golongan berada. Kalau orang kaya..Nak itu dapat, nak ini dapat... tapi saya lak kalau nak itu tengok ajerlah kalau nak ini tgk lagi!

Bila cuti sekolah, family orang kaya bawak anak2 jalan2 luar negara. Kalau saya pula, setakat bawa anak jalan2 dekat2 suda...

Kalau dah kaya of chos lah byk duit kan.. sampai ujung bulan pun uit tak kering2. Tapi kalau saya, nak dapat duit kene bisnes, tido sampai lewat malam, penat otak tuk cari duit.

Tapiiiii.... saya bersyukur dengan apa yang saya ada skang nih. Saya mampu nak menyekolahkan anak2 dan hantar tuisyen, ada tu..ada ni.... dan lelain.. cuma penat je. Apa yang saya perlukan ada... dan saya harap hati saya ni tabah menghadapi perjalanan hidup di dunia ini dan kekalnya iman,rasa sayang dan cinta pada suami

Sunday, December 4, 2011

Memancing di jeti Tanjung Piai


3 Disember 2012, saya ngan family ke Tanjung Piai sekali lagi. Tujuan kami ke sana coz atuk nak memancing...(hehehe). Pada mulanya kami bercadang nak ke Homestay Bob.. tempat kat situ lawa, tapi full pula ari Sabtu tu.... then plan nak ke Punggai Beach Resort tapi laut kat situ kotor plak coz ujan lebat dan banjir. 3rd nak mancing kat Pontian..tapi tukar plan last2 minit pi Tanjung Piai jer lah.....

Nenek ....... (cian nenek... tetiba kaki sakit)

Eh..atuk tinggalkan nenek...

Santai2 sambil makan jajan di bawah terik matahari

Ucu dapat ikan laaa..... (tepuk tangan)

En hubby..... dapat ikan gak

Ucu dapat lagi...... (tepuk lagi..)

Lepak2
Lepak2 lagi
Panas terik kat situ... Arissa lak..lincah dan kene sentiasa follow dia

Penat mancing..kita makan dulu......

Selepas 6.30 petang kami packing dan terus keluar dari Taman Negara Tanjung Piai. Actually, masa masuk saya pun tak tau tempat tu tutup pukul berapa sebab masa kami keluar sebelah pintu masuk telah ditutup. Then kitorang ke Sungai Rambah dengan niat nak mancing... tapi sayang tul coz tempat tu gelap....( kete yg berpenghuni banyak..... jeng2..... gue tau apa lu sume sedang buat)

Nenek dan atuk kepenatan....

Penat



Semua kelaparan...... dan nasib baik makanan kat situ sodap2.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget