Nak Tau?

Saturday, August 13, 2011

Kapal Unik

Mimpi saya bertarikh 13 August 2011 adalah berkisarkan tentang saya, husband dan anak2 pergi bercuti ke satu tempat di tengah laut. Saya tak bape ingat tapi yang pasti dalam mimpi tu tak ada pula saya berlabuh kat mana2 jeti. Yang pentingnya kenderaan yang saya naik tu besar (ala2 kapal rumah panjang dan sekali pandang mmg macam rumah panjang) Dalam kapal tu ada SPA, ruang makan dan macam2 lagi...

Tapi selama saya berada di atas kapal tu, saya dapati jalan masuk ke kapal tu berlubang2 dan yang saya tak boleh... ialah..tiba-tiba sayup kedengaran suara budak menangis...... bila buka mata...ooo patut lah familiar suara budak.... Cik Arissa nak susu......

XPDC Gunung Belumut



Kemas dan teratur

Air sejuk + tisu basah + tisu muka amat penting!


Senam-senam dulu. Tapi tiap kali ber XPDC, saya mesti tak ada dalam group ni sebab tugas saya dalam team nih adalah sebagai tukang deal ngan Renjer + akauntan + lelain

Penat wooo... panjat Gunung Berlumut ni. Cian kat bebudak yg baru first time hiking ni. Budget planning tuk panjat Gunung Berlumut ni kacang goweng jer..yelaa Gunung Ledang yg paling tinggi kat Johor pun kitorang dah tawan... rupenya lagi xtreme. Tak sangka plak curam!

Saya laa tu kat atas... Kali ni pi sengsorang sebab En Hubby kata dia dah tak larat nak panjat gunung. Umur pun dah bertambah.. (hahahhaha)


Akhirnya sampai gak kat puncak Berlumut. Tapi puncak Gunung Berlumut nih tak best sangat coz kene panjat batu yang sejemput kalo nak tgk pemandangan puncak.

Jemput makan....

Mat Salleh kat bawah tu sebenarnya tgh tunggu turn naik batu sejemput nih.... Kami saja dok lelama atas batu ni... yelah, penat manjat lom ilang lagi kan...



XPDC Gunung Pulai


Sebenarnya tak ada yang menarik pun Gunung Pulai ni. Tempat ni tidak dibuka untuk orang awam memandangkan terdapat lagi tanah runtuh di kawasan ini

Penat gak nak naik ke puncak Gunung Pulai (Sebenarnya tak sampai pon coz 500m sebelum sampai puncak dah ada amaran "Dilarang menceroboh", so saya dan team juz duduk2 kat papan tanda amaran tu.


Kenapa saya pakai selipar jepun. Awal pendakian lagi saya dah jatuh dalam sungai... hahaha orang first lak tu jatuh. Habis basah baju + bagpack! Takpe pendakian masih diteruskan walaupun tak bape nak selesa...

Saya dan Cik Anita. Okeh gak turun ke kaki gunung sambil nyanyi kuat2 berdua. Bukan orang dengar pon...

Kat sini pun ada kolam ikan. Kecik jer kolamnya. Ikan pon gemok2. Nak rembat ikan ni.. takut terbawa benda lain so kami just bagi makan aje lah.

Haa... kolam ni tinggi skit dari tanah so, kenelah panjat sikit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget